ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων και τη ριζική αναβάθμιση των συστημάτων και υποδομών του αεροδρομίου του, την οποία πετύχαμε, καλείται να διαδραματίσει το ρόλο που του επιφυλάσσει το μέλλον.

Με βάση το σχεδιασμό μας, τα Γιάννενα θα γίνουν το Μητροπολιτικό Κέντρο που έχει ανάγκη η Ελλάδα, στον δυτικό της άξονα, ξεκινώντας από το Αντίρριο και καταλήγοντας στην καρδιά της Ευρώπης.

Έχουμε χρέος να συνθέσουμε δυνατότητες και να αξιοποιήσουμε δυνάμεις, όπως το Πανεπιστήμιό μας, την, διαρκώς, ενισχυόμενη τουριστική μας υποδομή, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και όλο το φυσικό και ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές της Ηπείρου, έτσι ώστε να ηγηθούμε του, ιστορικά και Εθνικά, αναγκαίου Ηπειρώτικου αναπτυξιακού άλματος.

Σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και τις όμορες Περιφέρειες, θα σχεδιάσουμε έναν πρότυπο Ευρωπαϊκό Χώρο κοινωνικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, όπου οι νέες και οι νέοι θα θέλουν και θα μπορούν να έρχονται, να μένουν και να οικοδομούν τη ζωή τους, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Με διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, οικοδομούμε μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια τα Νέα Γιάννενα, προχωρώντας στην ολοκληρωτική ανάπλαση και αναβάθμιση της παραλίμνιας περιοχής και στην πλήρη διάσωση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, υπό το πρίσμα της λειτουργικότητας που πρέπει να έχει μια Σύγχρονη Διεθνής Μητρόπολη.

Προχωράμε στην ολοκλήρωση των υπέργειων και υπόγειων υποδομών και δικτύων, ώστε τα Γιάννενα, όχι μόνο να φαίνονται, αλλά και να είναι, ένας Δήμος φιλόξενος, βιώσιμος και απόλυτα προσβάσιμος από όλους.

Στοχεύουμε να κλείσουμε, οριστικά, το κεφάλαιο των ελλειμμάτων που μας κληροδότησε το παρελθόν και, δυστυχώς, ακόμα, ταλαιπωρούν – ευτυχώς, όχι για πολύ - τους Δημότες.

Όραμά μας η επίτευξη των συλλογικών και ατομικών στόχων όλων των συμπολιτών.